Demonstranter klättrade upp för Riksdagshusets pelare

Klimataktivister klättrade upp för Riksdagshusets betongpelare.

Demonstranter från ett flertal miljöorganisationer har lagt ut fyra stora banderoller över Riksdagshusets trappor. På banderollerna står bland annat: "Fossilstöden bort, pengarna till lösningar" och "Begränsa avskogning, vi har bara en planet"

Personerna hade Greenpeaces overaller på sig. Bild: Niklas Tallqvist

Helsingforspolisen skriver på Twitter att demonstranterna inte hade uppgett att de skulle ta sig till Riksdagshuset. Enligt polisens uppskattning deltar cirka 250 personer i demonstrationen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54