Demokraterna hackade igen

Wikileaksgrundaren Julian Assange har tidigare sagt att Wikileaks ska släppa "tusentals" dokument med koppling till Demokraterna och att läckan kommer att få "betydande" effekt på valet.Bild: Lehtikuva/AFP/Ben Stansall

Datorer vid Demokraternas högsta partiorgan i USA har återigen hackats, säger ordföranden, samtidigt som Wikileaks twittrat ut nya dokument.

Återigen anklagas hackare som sägs arbeta för rysk underrättelsetjänst för att vilja påverka utgången i USA:s presidentval, precis som vid hackerattacken mot partiet tidigare i sommar.

En länk till dokumenten har twittrats ut av Wikileaks, som hänvisar till hackaren Guccifer 2.0. Dokumenten släpptes under en presentation i London då en person pratade å hackarens vägnar på en IT-säkerhetskonferens, enligt tidningen Politico.

Wikileaksgrundaren Julian Assange har tidigare sagt att Wikileaks ska släppa "tusentals" dokument med koppling till Demokraterna och att läckan kommer att få "betydande" effekt på valet.

"Det finns en person som tjänar på dessa kriminella handlingar, och det är (Republikanernas presidentkandidat) Donald Trump", säger Demokratiska nationella kommitténs tillfälliga ordförande Donna Brazile i en kommuniké.

Hon har tillfälligt tagit över ledarskapet sedan Debbie Wasserman Schultz tvingats gå under sommaren, efter det att Wikileaks publicerat komprometterande e-post rörande partiets ledning.

"Trump har inte bara hyllat (Rysslands president Vladimir) Putin, han har offentligt uppmanat till ryskt spionage för att hjälpa sin presidentvalskampanj", säger Brazile nu.

I juli sade Trump att Ryssland borde försöka hitta e-post som saknas efter Hillary Clintons tid som utrikesminister. Sedan Demokraterna anklagat honom för att uppmuntra till spioneri backade han från uttalandet och sade att han bara varit sarkastisk.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00