Demokraatti: Polisstyrelsen har polisanmält al-Hol-läckan

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen säger att Polisstyrelsen vill utreda huruvida någon inom polisen har läckt ett sekretessbelagt dokument. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Frågan gäller ett dokument som läckt till vissa massmedier. Dokumentet gäller polisens förberedelser för att ta emot kvinnor och barn från al-Hol-lägret.

Polisstyrelsen har gjort en polisanmälning med anledning av ett sekretessbelagt dokument som läckt till vissa massmedier, rapporterar tidningen Demokraatti. Tidningen har talat med polisöverdirektör Seppo Kolehmainen som säger att läckan har anmälts till Riksåklagarens byrå.

Dokumentet i fråga är daterat den 21 november 2019 och berör Polisstyrelsens förberedelser för att ta emot finländska kvinnor och barn som vill återvända från al-Hol-lägret i Syrien.

– Det finns skäl att misstänka att man har agerat olagligt och läckt ett sekretessbelagt dokument. Vi har polisanmält ärendet till Riksåklagaren byrå och frågan gäller huruvida någon inom polisen har läckt sekretessbelagda uppgifter, säger Kolehmainen till tidningen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning