Dejta på nätet? De här profilbilderna funkar bäst

Att tänka på vilka bilder man lägger ut av sig själv har betydelse för hur digidejtingen lyckas.Bild: Wikimedia commons

Tinder, Happn och Bumble. Det finns många dejtingappar i dag. Det är avgörande hurdan profilbild du har säger författaren Mari Koistinen som skrivit en bok om att dejta digitalt.

Mari Koistinen har skrivit en bok om "digidejting" med råd om hur man går till väga för att hitta sitt livs kärlek via olika dejtingappar. Koistinen har bland annat listat sina viktigaste tips för en lyckad profilbild. Så här säger hon:

Undvik det här

Mari Koistinen listar bildmisstag du inte ska begå om du vill lyckas på dejtingsajter.

Lägg inte ut oskarpa bilder.

Välj inte ett urgammalt foto på dig.

Glöm bilder där du har solglasögon eller stor hatt.

Publicera inte en skjortlös bild på dig från gymmet.

Posera inte på bild i underkläder.

En bröllopsbild eller annan bild från tidigare förhållanden är inget bra val.

Lägg inte ut flera likadana bilder.

Undvik för många selfier.

Undvik landskapsbilder eller bilder på bilar och annan egendom

Satsa på bilden

Om du inte har en relativt ny och bra bild på dig ska du ännu inte börja använda en dejtingapp – se först till att skaffa en bra bild. Ta en bild där hela ditt ansikte syns tydligt. Utöver huvudbilden lönar det sig att också ha några bilder som berättar något om dig som person och om dina intressen. Försök välja bilder som är olika, till exempel olika ansiktsuttryck eller bildvinklar.

Mer är mer

Personer med endast en bild får mer sällan kontaktförfrågningar än personer med flera bilder. Det lönar sig alltså att satsa på flera bilder.

Avslöja lagom mycket

Dölj inte ditt ansikte med solglasögon, i en skidhjälm eller med en stor hatt. Dejtingappen Tinder går ut på att man väljer om man är intresserad eller inte av en person. Om bägge parter har uppgett att de är intresserade uppstår en så kallad "match". Enligt Tinders undersökningar minskar ett par solglasögon eller en hatt dina chanser till en match med över tio procent.

Le

Enligt dejtingappen Tinders statistik ökar ett leende dina chanser till en match med hela 14 procent. Det kan vara bra att komma ihåg då du väljer en mörk och mystisk profilbild där du ser allvarlig ut.

Tänk på bildvinkeln

Bilder tagna ganska rakt framifrån verkar fungera bäst. Det lönar sig inte heller att välja en bild som är tagen alltför nära.

Var dig själv

Att se ut som en modell främjar nödvändigtvis inte ditt digitala dejtande. Alla har olika smak både vad gäller intressen och utseende.

Glöm inte husdjuret

I en undersökning som dejtningssajten match.com gjort sade 35 procent av kvinnorna och 26 procent av männen att de blev intresserade av någon på grund av att denna hade ett husdjur.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00