Debutmål och bruten näsa för Rooney

Fem stygn blev det för Wayne Rooney efter en bruten näsa i matchen mot Colorado Rapids. Bild: AP Photo/Susan Walsh

Wayne Rooney visar sig fortfarande i 32 års ålder vara en kvalitetsspelare som ger sitt yttersta för att vinna.

Wayne Rooneys senaste sejour i Liverpoolklubben Everton, hans fostrarklubb, blev endast en säsong lång. Han flyttade till den amerikanska MLS-serien och närmare sagt D.C. United i juli och öppnade äntligen sitt målkonto för Washingtonlaget.

Rooney stod för hemmalagets inledande mål i mötet mot Colorado Rapids som slutade i Uniteds 2-1-seger.

Att Rooney skulle näta sitt första mål för United var bara en fråga om när och var, då den 32-åriga britten är en erkänd målskytt och har bland annat nätat 208 mål i Premier League under sin karriär. Men det Rooney också är känd för är att han ger sitt allt för laget och har en otrolig vinnarmentalitet. Denna mentalitet visade han tecken på även i United-tröja då han under tilläggstiden i slutet av matchen bröt näsan försvarandes en motståndarhörna.

– Jag tror inte att det är första gången han blött i en match. Han är en tuff kille och han kommer att repa sig. Det hela visar hur mycket han värderar att spela för oss. Han befinner sig i boxen, uppoffrar sitt ansikte och förstår att detta är en stor stund, kommenterar D.C. Uniteds tränare Ben Olsen Rooneys prestation på klubbens hemsida.

– Han har varit fantastisk på alla sätt och vi vill att han ska leda vår trupp med sin ledarskaps- och målskyttförmåga. Förhoppningsvis kan han bli även bättre, säger Olsen om Rooney som blivit utnämnd till lagets kapten.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning