Helsingforspolisen: Man dödades vid småbåtshamnen i Botby – ögonvittne till HBL: ”Fullt med polisbilar”

En man dog i skottlossning i Botby på onsdagseftermiddagen, meddelar Helsingforspolisen. 

Poliser på plats i Botby där ett våldsdåd skedde onsdagen den 23 november.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
Heidi Herrmannheidi.herrmann@hbl.fi
23.11.2022 14:47 UPPDATERAD 23.11.2022 21:47
Helsingforspolisen larmades om ett våldsdåd vid småbåtshamnen i Botby på onsdagseftermiddagen. Larmet kom klockan 13.46. Polisen bekräftar att det handlade om en skottlossning där en man dog.
Polisen anlände inom några minuter med flera patrullbilar. Den misstänkte gärningsmannen greps på platsen. Personen är född 1968. Offret, som var född 1988, dog på platsen.
– Jag råkade komma körande förbi. Det var fullt med polisbilar, kanske tio patrullbilar och ambulanser. Då förstår man ju att då har någon dött, säger Leif Grip.
Grip såg en död man ligga på gatan.
– Först trodde jag att det var någon som blivit överkörd, men sedan läste jag på nätet att det var någon som hade blivit skjuten. Det är ju inte något roligt. Man får dålig smak i munnen.  
Leif Grip bor i Mellungsbacka, som ligger nordost om Botby.
– Jag körde pojken till Rastböle och såg att det blinkade och tänkte att vad fan har hänt. Hemskt sällan blir någon skjuten här i östra Helsingfors.
Polisen kom till platsen med flera patruller och dirigerade om trafiken på Sjöåkervägen. Cirka klockan 16 fungerade trafiken normalt igen.  
Gärningen utreds med brottsrubriceringen dråp, men detta kan komma att ändras. Polisen informerar mer om händelsen tidigast torsdagen den 24 november.
Artikeln uppdateras.

ANDRA LÄSER