Duktig hund väckte sin ägare när biltjuv smög på gården – stöldvåg i Pargas har äntligen fått sitt avslut

Två personer har gripits misstänkta för att ha stulit åtta bilar i Pargas den här sommaren.

Bilen på bilden har inget med fallet att göra.
Harald Grönstrandharald.gronstrand@hbl.fi
05.08.2022 08:21
Bilar i Pargas har varit eftertraktade stöldgods den här sommaren. Ett flertal bilar har stulits utan att polisen lyckats gripa de som ligger bakom, men det här fick sin vändning efter att en duktig hund väckte sin ägare.
Det var natten till onsdagen som en man som bodde vid Östernäsvägen vaknade när hans hund skällde. När han gick ut för att se vad som var på gång märkte han att någon flyttat hans bil. Han hörde också att någon sprang i skogen.
Polisen anlände snabbt till platsen, och både de och mannen hörde en bil som accelererade i närheten. Polisen lyckades inte nå den bilen i tid, men hittade den senare parkerad i närheten.
Den bilen hade också utsatts för stöldförsök under natten. Den gemensamma faktorn var att bägge bilarna varit olåsta med nycklarna i bilen. Polisen utreder de här två fallen som bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel.
Polisens utredningar ledde till att en ung man greps misstänkt för brotten. Mannen har nu också erkänt sex tidigare bilstölder, vissa av dem gjorde han tillsammans med en kompis. Kompisen är också gripen.
Polisen påminner om att inte lämna nycklarna i bilen, och att man också ska låsa den.

ANDRA LÄSER