Ellen Voutilainen stannar i Skuru – "På väg att bli en av de mest kompletta spelarna i SHE"

Landslagsstjärnan Ellen Voutilainen har förlängt sitt kontrakt med SHE-klubben Skuru IK.

Ellen Voutilainen stannar i Skuru IK där hon både blivit SHE- och cupmästare.
Sjundeå IF-fostrade Ellen Voutilainen har skrivit på ett nytt kontrakt med SHE-klubben Skuru IK. Det nya kontraktet håller henne i den svenska högstaligan två säsonger till. Voutilainen har spelat i Skurus organisation de fyra senaste säsongerna.
Förra året blev en stor succé för Voutilainen och Skuru. Klubben vann sitt första svenska mästerskap på 16 år och Voutilainen valdes till årets spelare i Finland. Hon var den första kvinnliga spelare som fick utmärkelsen sedan Katja Nyberg valdes till årets spelare 1999.
I januari i år tog Skuru och Voutilainen hem segern i svenska cupen efter att ha besegrat Skara HF i finalerna.
Nu har den finländska landslagsspelaren förlängt kontraktet med sin klubb för kommande säsonger.
"Det är jätte roligt att fortsätta min resa i Skuru och fortsätta utvecklas. Jag har bra möjligheter att fortsätta utvecklas som individ och samtidigt spela i ett av Sveriges bästa lag", säger Voutilainen i klubbens pressmeddelande.
Voutilainen, född 2000, flyttade till Skuru som junior och har stortrivts i klubben. Hon har för varje säsong som gått tagit ett större ansvar i laget och hon är en av nyckelspelarna för tillfället. Hon siktar på att utvecklingen ska fortsätta också kommande säsonger:
"Jag hoppas att kunna ta steg vidare i min utveckling och kunna axla en större roll i laget. Vi kommer tappa några spelare som haft mycket ansvar under många år så de kommer bli en utmaning att hitta nya roller. Men det kommer bli en rolig utmaning", säger Voutilainen.
Tränaren Magnus Oscarsson Söder öser beröm över Voutilainens roll både på och utanför planen:
"Det är en fantastisk spelare att jobba med, en riktig lagspelare, en pådrivare och ledare med en ödmjuk inställning och bred handbollskompetens. Ellen är en oerhört kompetent spelare oavsett vilken roll man ger henne och vi tror att hon kommer fortsätta att ta ytterligare kliv i sin utveckling mot att bli en av de mest kompletta spelarna i SHE", säger han i klubbens pressmeddelande.
Voutilainen har spelat 12 landskamper för Finland och stått för 32 mål.
ANDRA LÄSER