United ute ur CL: "Svårt skapa chanser"

Manchester United hade flera chanser att spräcka nollan.Men det var Atlético Madrid som gjorde matchens enda mål på Old Trafford – och spanjorerna är därmed vidare till kvartsfinal i Champions League-fotbollen.– Det var en enorm kollektiv insats, säger Atléticos tränare Diego Simeone.

Anthony Elanga var pigg i första halvlek men försvann ur matchbilden efter paus.
16.03.2022 06:57 UPPDATERAD 16.03.2022 12:19
I den första åttondelsfinalen i Madrid för några veckor sedan blev Anthony Elanga hjälte för Manchester United när han efter sitt inhopp ordnade ett 1–1-resultat åt den engelska storklubben.
I tisdagskvällens retur på hemmaplan fick den svenska stortalangen chansen från start. Och det dröjde inte länge innan 19-åringen visade framfötterna. Men Jan Oblak i Atlético Madrids mål stod i vägen – bland annat efter att Elangas avslut från nära håll träffat slovenen i huvudet.
Benfica chockade Ajax.
– Vi var fullt medvetna om att vi var tvungna att göra det första målet mot det här laget, konstaterar Uniteds tränare Ralf Rangnick efter matchen, rapporterar AFP.
Manchester United hade de flesta chanserna i den första halvleken. Men Atlético Madrid de bästa.
Först hade João Félix en boll i nät, men målet dömdes bort för offside.

"Ett tufft lag"

Målfira skulle gästerna dock få göra innan den första halvleken var över. Ytterbacken Renan Lodi avslutade ett fint anfall genom att med pannan nicka in 1–0.
– I början av matchen så såg man att vi kunde skada dem genom kontringar, säger Atléticos tränare Diego Simeone.
Cristiano Ronaldo lämnade planen mållös.
I den andra halvleken försökte hemmalaget driva upp tempot men särskilt nära en kvittering var inte den engelska storklubben.
– De vet hur de ska spela de här Champions League-matcherna, konstaterar Uniteds målvakt David De Gea.
– De gjorde ett mål och är sedan ett tufft lag, så det var svårt för oss att skapa chanser. Vi är utslagna ur en av de viktigaste turneringarna, så vi är väldigt ledsna, fortsätter han.

Benfica vidare

Atlético Madrid får sällskap i kvartsfinal av Benfica. Efter 2–2 mot Ajax hemma i Portugal vann storklubben från Lissabon med 1–0 i Amsterdam efter mål av Darwin Núñez i den 77:e minuten.
Atleticos taktik fungerade perfekt.
Sedan tidigare är Real Madrid, Bayern München, Liverpool och Manchester City klara för kvartsfinal. På onsdagskvällen ska de sista lagen skickas vidare. Där har Chelsea en 2–0-ledning mot Lille att gå på inför returen i Frankrike medan det står lika på 1–1 mellan Juventus och Villarreal inför mötet i Turin.

ANDRA LÄSER