De vann MGP 2019

Asta Sharma och Valter Klockars. Bild: Jaakko Vuorenmaa/Yle

Melodi Grand Prix avgjordes i direktsändning.

Vasaduon Valter Klockars och Asta Sharma vann årets upplaga av Melodi Grand Prix, barnens egen melodifestival. Finalen sändes på Yle Fem på lördagskvällen.

Vinnarlåten heter Jag klarar mig själv.

På andra plats kom Walter från Ingå med bidraget Se alltid framåt och trea blev trion The L.A.W. från Åbo med låten För dig.

Tävlingen avgjordes med juryns och tv-publikens röster.

Juryn bestod av Jennifer Käld, Tika Sevón Liljegren och Joel Edström.

Årets övriga finalister var Ida MM från Helsingfors med låten "Disco", Siri från Vasa med "För mig", Ollie från Karleby med "The World We Live In", , Milla från Vanda med "Ljud", Isabel från Vasa med "Jag är vad jag är", duon No Wifi från Närpes med "Online" och Wilma från Åbo med "Mardrömmar".

MGP ordnades i år för trettonde gången i Finland.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning