De omkomna i branden i Levi var alla barn i samma familj

Olycksutredningscentralens bild på den förstörda timmerstugan i Levi i Kittilä. Bild: Olycksutredningscentralen

Alla tre som omkom i en brand i Kittilä på fredagen var minderåriga, enligt Olycksutredningscentralen. Polisen utreder brandorsaken.

Olycksutredningscentralen meddelar att alla tre personer som dog i branden i Levi i Kittilä var minderåriga. Det gäller också den ena person som lyckades undkomma.

Eldsvådan bröt ut i en timmerstuga i två våningar på fredagsnatten. De tre personer som sov på övre våningen dog, medan personen som klarade sig ut sov sig på bottenplan.

Polisen i Lappland meddelar att den utreder brandorsaken i samarbete med Olycksutredningscentralen. Arbetet fortsätter de närmaste dagarna med tekniska undersökningar och hörande av personer.

Utredningsledare Kirsi Huhtamäki säger till Iltalehti att ungdomen som klarade sig ut var nästan myndig. De som omkom var småsyskon.

Enligt nyhetsbyrån STT vaknade den unga som överlevde av brandvarnaren.

– Inget fanns att göra. Jag kan säga att offren var i skolåldern och den äldsta nästan myndig. Polisen har talat med personen och det är klart att det här är en mycket stor chock, säger Huhtamäki till Iltalehti.

Med på skidorten var också barnens ena förälder. Var föräldern befann sig berättar polisen inte, det var ändå inte i stugan. Huhtamäki betonar att inget brott misstänks och att inget hittills tyder på vårdslöshet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46