"De missanpassade" ska skrälla en gång till

Bild: Lehtikuva/Ethan Miller

De kallar sig själva "de missanpassade". Andrasorteringens spelare i NHL-nykomlingen Vegas Golden Knights har överraskat alla och de tänker skrälla en gång till – i finalen mot Washington.– Det har varit en fantastisk säsong men vi är inte färdiga än, säger svenske stjärnan William Karlsson till nhl.com.

Hur lät det egentligen förra sommaren?

"Hur bra blir Golden Knights? Inte särskilt", skrev The Hockey News.

"Wow, Golden Knights blir riktigt dåliga", ansåg sportsajten Deadspin.

"Vegas Golden Knights kommer att 'suga' 2017–18", slog Newsweek fast.

Fel, fel, fel, som Brasse Brännström skulle ha sagt (barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter, 1973–74).

Vegas har slagit i stort sett alla med häpnad – ägaren Bill Foley sade inför säsongen att han hoppades att laget skulle förlora matcher med ett eller två mål och inte med fem eller sex – och natten mot tisdag svensk tid äntrar NHL-nykomlingen rinken hemma i T-Mobile Arena för den första Stanley Cup-finalen i bäst av sju matcher mot Washington.

Grunden till framgången lades i den så kallade expansions-draften den 21 juni förra året, då Vegas fick välja oskyddade spelare från de andra lagen i ligan.

Att det är viktigt att välja rätt är en självklarhet. Att Vegas general manager George McPhee behärskar uppgiften är tydligt. Från 1997 till 2014 hade han samma jobb i Washington och han har med andra ord byggt båda finallagen.

– Han var här länge och draftade oss alla. Det blir lite speciellt tack vare honom. Det blir en stor utmaning och jag ser fram emot det, säger Washingtons svenska stjärna Nicklas Bäckström till nhl.com.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03