De flesta förstår att inte alla fabriker kan hållas i gång

Vetskapen om att efterfrågan på grafiska papper är på nedgång är ingen nyhet.

Först påstår Peter Rehnström i sin insändare (HBL Debatt 16.9) att jag (HBL Debatt 13.9) kommer med felaktiga uppgifter om Kaipolas lönsamhet för att senare ändå presentera ett resultat för 2019 som visar att Kaipola "kan ha varit lönsamt".

Min insändare ifrågasatte om tidpunkten för att meddela om Kaipolas stängning var välvald, om man inte tar i beaktande kommande löneförhandlingar och kommunalval.

Att förvänta sig att allmänheten och vår statsminister bekantat sig med UPM:s mellanbokslut för andra kvartalet 2020 är närmast att betraktas som ett dåligt skämt. Det finns nog viktigare saker att göra. Hur många bolag i Finland har kunnat visa upp ett bokslut med mindre än 20 procents minskad omsättning för "coronakrisens andra kvartal" jämfört med 2019? Menar Rehnström att ett dåligt resultat för andra kvartalet i ett mellanbokslut för 2020 skall godtas som grund för UPM:s beslut?

Vetskapen om att efterfrågan på grafiska papper är på nedgång är ingen nyhet. Därför förväntade man sig att en välbetald ledning skulle ha reagerat tidigare och nu haft bättre lösningar – också för aktieägarna.

Guy Erik Baarman,

Vanda

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning