De Bruyne kan missa EM-premiären

Kevin De Bruyne får läkarvård under Champions League-finalen. Bild: Michael Steele/Lehtikuva-AFP

Belgiens stjärna Kevin De Bruyne riskerar att missa premiären i fotbolls-EM mot Ryssland. Men mot Finland 21 juni lär han vara med.Manchester City-mittfältaren ådrog sig flera ansiktsfrakturer i Champions League-finalen mot Chelsea.– Vi är väldigt glada att han trots det inte behövde opereras, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez till The Athletic.

I början av den andra halvleken av Champions League-finalen mot Chelsea utgick belgaren skadad efter att ha kolliderat med Chelseas Antonio Rüdiger. Efter flera minuters vård kunde De Bruyne ledas av planen, men hans medverkan i Belgiens EM-premiär den 12 juni är fortfarande osäker.

Han har ännu inte anslutit till den belgiska EM-truppen, men förbundskaptenen Roberto Martinez kan ändå andas ut då mittfältaren inte ser ut att missa hela mästerskapet.

– Vi är väldigt glada att han trots dubbla frakturer inte behövde opereras. En operation skulle ha omöjliggjort för honom att delta i EM. Vi vet inte om vi kan använda honom i första matchen, säger Martinez till The Athletic.

Martinez hoppas veta mer om skadans omfattning om några dagar.

– Vi utvärderar fortfarande skadan och under de kommande fyra–fem dagarna väntar vi på klartecken. Då kommer vi veta vad nästa steg för Kevin är, säger han.

Förutom Ryssland ställs Belgien mot Danmark och Finland i EM:s gruppspel.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning