De Boer sågar egna stjärnan: "Övermodig"

Ronald de Boer är inte imponerad av Shanice van de Sanden. Bild: Franck Fife/Lehtikuva

Tidigare fotbollsproffset Ronald de Boer slutade i det nederländska landslaget 2003, men har sedan dess inte varit rädd för att göra sina tankar om "Oranje" hörda.

Inför kvällens semifinal mot Sverige skickar han en känga mot anfallaren Shanice van de Sanden, rapporterar SVT.

– Hon har fått mycket uppmärksamhet och skrivit flera sponsorkontrakt. Jag kanske överdriver, men det känns som att hon har börjat tro att hon kan göra mer än att bara springa snabbt, säger de Boer till De Telegraaf enligt sajten.

Nederländernas offensiva trio, med van de Sanden, Lieke Martens och Vivianne Miedema, har målats upp som en av de bästa i fotbolls-VM, men 26-åriga van de Sanden har gått tungt och är den enda i trion som fortfarande går mållös i turneringen.

– Shanice har ett vapen, hennes snabbhet. Hon måste använda det. Jag tycker att hon vill ha bollen på fötterna för ofta nu. Det gör att hon kommer i situationer där hon egentligen inte kan göra något alls. Det känns som att hon har blivit övermodig, säger de Boer.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning