DDR-ministern Margot Honecker avled

Margot och Erich Honecker fotograferade 1993 i Chiles huvudstad Santiago. Bild: Cris Bouroncle

Den tidigare östtyska ministern Margot Honecker har avlidit. Hon dog i Chile på fredagen i en ålder av 89 år. Hon uppgavs ha dött av cancer.

Margot Honecker levde i exil i Sydamerika sedan 1992. Hon försvarade kommunismen in i det sista och såg den tidigare sovjetledaren Michail Gorbatjov som en förrädare eftersom han valde reformernas väg.

Honecker var DDR:s utbildningsminister och ansvarade för politiken där oliktänkares barn togs ifrån sina föräldrar för att adopteras av regeringstrogna familjer.

Margot Honecker var gift med Erich Honecker, som ledde Östtyskland 1971–1989. Han dog av cancer 1994.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54