För 4 personer, 15 minuter
600 g falukorv
1 burk kryddig tomatsås
1 gul lök
1 gul paprika
1/2 msk konc. kycklingfond
några kvistar färsk oregano
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
spaghetti
gröna bönor
Gör så här:
1. Skär falukorven i strimlor. Skala och hacka den gula löken och skär paprikan i tärningar.
2. Stek korv och lök lätt i lika delar smör och rapsolja. Lägg i paprikan. Lyft över korv och grönsaker till en kastrull. Slå på tomatsås och koka upp. Krydda med fond och oregano. Sjud 2–3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka spaghettin i saltat vatten. Ge bönorna ett uppkok, just inte mer. Lägg upp och garnera med färsk oregano.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02
