Snabba korvgrytan med pasta och bönor

Med ungar hängande i dörren är det inte tid för några långkok eller annan tidsödande matlagning. Fort och gott ska det vara. Då får man fuska lite med färdig tomatsås, strimlad falukorv, lök och färska kryddor.

En snabb korvgryta med pasta och bönor räddar hungriga barn. Foto: TT
För 4 personer, 15 minuter
600 g falukorv
1 burk kryddig tomatsås
1 gul lök
1 gul paprika
1/2 msk konc. kycklingfond
några kvistar färsk oregano
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
spaghetti
gröna bönor
Gör så här:
1. Skär falukorven i strimlor. Skala och hacka den gula löken och skär paprikan i tärningar.
2. Stek korv och lök lätt i lika delar smör och rapsolja. Lägg i paprikan. Lyft över korv och grönsaker till en kastrull. Slå på tomatsås och koka upp. Krydda med fond och oregano. Sjud 2–3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka spaghettin i saltat vatten. Ge bönorna ett uppkok, just inte mer. Lägg upp och garnera med färsk oregano.

ANDRA LÄSER