Mustelin och Blässar i ledning i Atlantrodden: "Vi har märkt att vi är rätt bra på det här"

Finländssvenska äventyrsroddarna Markus Mustelin och Jolle Blässar är i ledning i sin tävlingsklass då halva Atlanttävlingen är avverkad.

Markus Mustelin och Jolle Blässar har avverkat halva roddtävlingen över Atlanten.
Finländarna Markus Mustelin och Jolle Blässar har varit i ledning i roddtävlingen i Talisker Whiskey Atlantic Challenge sedan starten den 12 december.
Mustelin och Blässar tävlar i tvåroddarklassen och under de första veckorna har utmaningarna varit tuffa och många. I tävlingens inledning fick de ro på spegelblank havsyta vilket gjorde roendet oerhört tungt.
Mustelin och Blässar är nu över halvvägs i den 2 600 sjömil långa tävlingen. 36 av de 37 startande båtlagen fortsätter tävlingen i fem klasser (en person, två personer, tre personer, fyra personer och fem personer).
Läs också: Med muskelkraft över Atlanten – Jolle Blässar och Markus Mustelin är klara för start
Mustelin och Blässar lät inte den tuffa inledningen med antingen ingen vind eller motvind knäcka dem utan de har pressat sina sargade kroppar hela vägen.
"I lördags fick vi passadvindarna i ryggen och vår fart har varit mycket bra. Dessutom har vi starkare vindar framför oss", säger Mustelin i ett pressmeddelande.
Blässar och Mustelin berättar att de haft högre roddtempo än flera av tre- och fyrapersonersbåtarna.
"Vi stortrivs här på havet, konditionen och humöret är på topp och vi gillar det vi gör. Vi har märkt att vi är rätt bra på det här", säger Mustelin.
Finländarna får beröm av tävlingens säkerhetschef Ian Couch. Couch är i kontakt med samtliga båtar under tävlingen och han har bara gott att säga om den finländska duon.
"Tworowingfinns hör till tävlingens bäst föreberedda team. De här rutinerade seglarnas placering förbättras hela tiden, de leder sin egen klass och ger tufft motstånd till teamen med tre och till och med fyra roddare", säger han i pressmeddelandet.
Målgången sker i Antigua i Karibien.
ANDRA LÄSER