David Söderberg kniper bragdmedaljen

VM-sexan David Söderberg erhöll den finlandssvenska bragdmedaljen för år 2015. Också en lång rad övriga pris delas ut vid den finlandssvenska Idrottsgalan under lördagskvällen.

Det finlandssvenska idrottsfolket samlades på lördag i Helsingfors för Idrottsgalan. Under kvällen premieras de bästa finlandssvenska idrottsprestationerna under fjolåret.

Bragdmedaljen tillföll alltså David Söderberg från IF Vörå-Oravais-Maxmo som blev sexa i VM i fjol. Den trefaldige finländska mästaren i slägga rankades som tia i världen december 2015.

Bild: Laura Johansson / Lvngroom Oy

"Med sjätteplatsen i VM förra sommaren lyste Davids stjärna klarare än någonsin tidigare under karriären. Innan han lägger av vill Söderberg, 36, vinna medalj i ett stort mästerskap och förbättra sitt 13 år gamla personliga rekord", skrevs det i motiveringen.

Bild: Laura Johansson / Lvngroom Oy

Andra nominerade för priset var Oona Kivelä från Helsingfors Gymnastikklubb som är världens bästa kvinnliga poledansare med fyra VM-guld, samt fotbollslandslagets kapten Tim Sparv som till vardags spelar i Midtjylland, med meriter från Europa League.

Treier årets tränare

Christoph Treier valdes till årets tränare, medan Sportpressens pris, Edvin Wide-priset, som delas ut till en lovande friidrottare gick till Camilla Richardsson.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39