Darj om kritiken mot det svenska laget: De får säga vad fan de vill

Max Darj. Arkivbild. Bild: Pavel Golovkin / AP Photo

Krampaktigt och bitvis dåligt, enligt experterna. Max Darj var inne på det motsatta och hyllade Sveriges spel. – Om folk tror att det är dåliga lag med i OS så har de fel, säger stjärnan efter 28–26 mot Japan.

Sverige har haft problem i sina inledande matcher i herrhandbollens OS-turnering. I premiären föll Bahrain med uddamålet efter en sen straffräddning av den svenska målvakten Andreas Palicka och i den andra matchen mot japan blev det också en svettig seger.

Det var först när åttamålsskytten Hampus Wanne satte 28–26 som Sverige säkrade andra raka segern i OS-turneringen.

"En bra match"

– Jag tycker att vi genomför en bra match, säger Max Darj.

– Vi gör flera saker som är bra i den här matchen jämfört med den första; vi står kompaktare och får träff på det vi vill få träff på bakåt. Anfallsmässigt är det bra, men vi ska bara göra mål. Vi är för heta. Vi får bra lägen men drar i väg den för snabbt.

– Det var synd att vi missade annars hade vi vunnit med mer än två mål.

Spelet kritiserades

Discoverys experter, Ljubomir Vranjes och Per Johansson, var kritiska till den svenska insatsen i Yoyogihallen.

Johansson kallade Sveriges spel för "ängsligt och reaktivt" och Vranjes tyckte det var "krampaktigt" och för mycket av en "berg- och dalbana".

Darj:

– Det är vi på planen som ska göra det och jag tycker vi gjorde det väldigt bra i stora delar. Sedan får de säga vad fan de vill, säger han.

– Jag tänker inte stå här och säga att de inte får tycka vad de vill. Jag vet hur vi vill spela handboll, jag vet vad bra och dålig handboll är. Jag tycker att vi spelade bra i dag och jag är nöjd med vinsten.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Högklassigt och hållbart direkt från producenten

Mer läsning