Därför mörkläggs sociala medier i dag

Tennisstjärnskottet Coco Gauff är en av många idrottsstjärnor som protesterat mot polisvåldet mot svarta i USA under hashtagen "Blackout Tuesday." Arkivbild. Bild: William West

I dag, den 2 juni, stannar musikindustrin i USA upp under en dag i protest mot rasism och polisvåld mot svarta i landet.

Under hashtaggen "Blackout Tuesday" har tusentals människor nu överöst sociala medier med bilder som är helt mörka. För att nämna några popstjärnorna Rihanna, Katy Perry och Britney Spears.

"De senaste dagarna har jag tittat, lyssnat och reflekterat över hur jag ska använda mitt privilegium och min plattform. Jag hoppas att #BlackoutTuesday ger oss alla (speciellt i musikindustrin) en möjlighet att ta vad vi har lärt oss och handla enligt det på onsdag, och varje dag framöver", skriver Katy Perry på sin Instagram.

Däribland har också flera stora idrottsprofiler så som tennisstjärnskottet Coco Gauff, basketstjärnorna LeBron James och Stephen Curry samt Manchester United-spelaren Marcus Rashford visat stöd för protesten.

Protesterna har varit massiva i USA sedan den 46-årige afroamerikanen George Floyd dödades i samband med ett polisgripande den 25 maj, där en polis kvävde honom med ett knä mot halsen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning