Därför är Berghäll bästa stadsdelen

Under sommarevenemanget Kallio Block Party stängs en gata av för trafik. Då återerövrar Berghällborna sin stadsdel. Bild: Kristoffer Åberg

Folk som bor i Helsingfors kanske mest bohema stadsdel har fin gemenskap sinsemellan. Det tycker Nylands landsskapsstyrelse som nu utser Berghäll till Årets nyländska stadsdel.

Man nämner evenemang som gatufestivalen Kallio Block Party och Berghäll blommar men också församlingens initiativ att ringa i kyrkklockorna för att hedra krigets offer i Aleppo i höstas.

– Berghäll har föreslagits redan i flera års tid och nu var det hög tid att Berghällbornas fina arbete för gemenskapskänslan belönas, säger Tarja Haili på Nylands förbund i ett pressmeddelande.

Invånarna i Berghäll upplever att det är ett bra ställe att bo på och man har lärt sig att värdesätta varandras olikheter och att inkludera alla i olika verksamheter.

Prissumman på 2 000 euro går till kulturnätverket Kallion kulttuuriverkosto, föreningen Kallio-seura och Berghäll-rörelsen Kallio-liike.

I år tävlade elva stadsdelar om utmärkelsen.

Restaurangdagen brukar vara välbesökt på gator och i parker i Berghäll varje år. Bild: Laura Mendelin

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning