Danska spelare spydde innan Belgienmatchen

Christian Eriksen hedrades med ett avbrott tio minuter in i matchen. Arkivbild. Bild: Martin Meissner/TT-AP

Christian Eriksens hjärtstillestånd levde länge kvar i den danska truppen.Men tack vare det stora stödet från den danska publiken orkade landslaget spela vidare i turneringen – och ta sig hela vägen till semifinal.– Det hjälpte oss att hitta en mening, säger förbundskapten Kasper Hjulmand i dansk radio.

Fem dagar efter att Christian Eriksen föll ihop på planen med hjärtstillestånd spelade Danmark match igen. Det slutade i en förlust mot Belgien med 1–2.

– Det är en gåta för mig att vi kunde spela på det sättet vi gjorde, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand i dansk radio enligt nyhetsbyrån NTB.

Hjulmand berättar att vissa spelare tvivlade på om de skulle kunna genomföra matchen och att några spydde i omklädningsrummet före avspark.

De 25 000 danskarna på läktaren var dock ett stort stöd.

– Vi kunde se och känna stödet. Det hjälpte oss att hitta en mening i något som inte hade någon mening. Jag tror att det var precis vad som gjorde att vi kunde komma igång igen, säger Hjulmand.

Trots förlusten mot Beligen avancerade Danmark från gruppen och tog sig senare hela vägen till semifinal, där England till slut satte stopp för EM-resan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning