Danska drottningen tog oväntat i land i Helsingfors – på väg till Tallinn

Den danska drottningen Margrethe på kungaskeppet "Dannebrog". Bild: Mogens Flindt/AP

Det danska kungaskeppet "Dannebrog" har lagt till i Södra hamnen i Helsingfors under fredagen, rapporterar Ilta-Sanomat.

Danmarks ambassad bekräftar för HBL att skeppet Dannebrog har tagit i land i Helsingfors och att skeppet kommer att segla vidare mot Tallinn. Ambassaden avslöjar inte om Helsingfors var ett planerat eller oplanerat stopp på vägen.

Danmarks drottning Margrethe är på väg mot Tallinn för att fira den danska flaggans 800-årsdag och Estlands hundra år av självständighet, som Estland firar mellan 2018–2020.

Enligt ett program på det danska hovets webbplats ska drottningen anlända till Tallinn klockan 10 på lördag morgon och stanna i Tallinn åtminstone till söndag eftermiddag.

Senast det danska kungaskeppet sågs i Helsingfors var i maj 2017 när den danska drottningen kom på besök för att fira Finlands hundraårsjubileum.

Det danska kungaskeppet Dannebrog sjösattes år 1932 och delar namn med den danska flaggan som är en av världens äldsta officiella flaggor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46