Dansk präst skyldig till sexbrott mot barn och ungdomar

En 47-årig före detta präst i Danmark är skyldig till att ha begått övergrepp mot sex barn och ungdomar. Han har missbrukat sin ställning som präst, slår tingsrätten i Holbæk fast.

Övergreppen har pågått under en tioårsperiod fram till 2016 i prästbostaden i Tømmerup på Själland. Där brukade många unga samlas, bland annat för att dricka alkohol och röka hasch, men också för att äta tillsammans och ha gudstjänst, enligt tingsrätten. Det var vanligt med övernattning hemma hos prästen – ofta i hans säng.

Prästen var känd för att ta hand om unga, men sommaren 2016 slog en pappa larm om att hans son utnyttjats av 47-åringen. Sedan trädde fler ungdomar fram och berättade om övergrepp.

Efter avslutad rättegång har domstolen kommit fram till att prästen är skyldig till grova sexuella övergrepp och innehav av barnpornografi. Domen kommer den 15 november.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning