Dansk politiker: Min dotter gjorde trollkonto för att försvara mig

En dansk politiker i folketinget säger att hennes dotter stod bakom ett trollkonto som backade henne i sociala medier. Bild: Mostphotos

Dorthe Ullemose, representant för Dansk Folkeparti i det danska folketinget, har i flera månader fått stor uppbackning från ett så kallat Facebooktroll i mängder av kommentarsfält.

Nu säger Dorthe Ullemose att det är hennes vuxna dotter som skapat kontot, för att "försvara henne" när folk talar illa om henne.

"Tom Jensen", namnet som kontot använder, har backat upp Ullemose i sociala medier och i danska tidningars kommentarsfält, och emellanåt haft uppmuntrande ordväxlingar med Ullemose själv. Med en aggressiv ton har det också riktat sig mot hennes politiska motståndare.

Lokaltidningen Fyns Amts Avis uppmärksammade "Jensens" aktivitet och en språkforskare kom fram till att personen bakom kontot uttryckte sig på samma sätt som Dorthe Ullemose.

Facebook har bekräftat att kontot raderats. Dorthe Ullemose har avböjt att kommentera huruvida hon själv har använt kontot vid något tillfälle.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning