Dansk EM-hjälte från 1992 sprang naken in på fotbollsplan

Den danska ligamatchen mellan Randers och Silkeborg avbröts i början av andra halvlek av att Lars Elstrup sprang in på planen – naken. Den tidigare toppspelaren eskorterades ut från arenan av ordningsmän.

– Visst är det sorgligt att se honom i det skicket. Han är en av stadens fotbollshjältar, säger klubbens vd Michael Gravgaard till kvällstidningen Ekstra Bladet.

Elstrup gjorde 34 landskamper och bidrog starkt till att Danmark tog ett mycket överraskande guld i EM 1992. Han satte segermålet mot Frankrike i gruppspelet och hittade rätt också i strafftävlingen som avgjorde semifinalen mot Holland. Då Danmark slog Tyskland i EM-finalen med 2–0 satt Elstrup på bänken.

Efter karriären har det gått tungt för Elstrup, som enligt Ekstra Bladet dragit till sig mycket uppmärksamhet för "milt sagt särpräglat uppträdande".

Randers vann matchen med 1–0. Joni Kauko spelade hela matchen för hemmalaget. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning