Dansk dynamit bakom Stanley Cup-titeln

Bild: Lehtikuva/AFP/Bruce Bennett

Han blev förste dansken som vann Stanley Cup.Lars Eller blev det dessutom efter att ha skjutit segermålet.– Det här slår allt. Man kunde inte ha skrivit historien bättre själv.

Den 29-årige forwarden från Rødovre slog till när klockan visade 12.23 av den tredje perioden.

André Burakovsky spelade fram Brett Connolly som sköt. Vegasmålvakten Marc-André Fleury räddade, men fick pucken bakom sig.

Där dök Eller upp och skyfflade 4–3-pucken i mål.

Och blev historisk.

– Det är en livslång dröm som går i uppfyllelse, höjdpunkten i min karriär, sade han.

Danmark upplevde något av hockeyfeber under VM i maj med massor av supportrar på matcherna. Hemmanationen såg länge ut att vara på väg mot slutspel, men snubblade på sista hindret.

Nu kommer det här.

– Jag hoppas att det kan göra att en massa små tjejer och killar börjar spela hockey i stället för fotboll eller något annat. Och att vi kan bli större som hockeynation, sade Eller som före sin NHL-karriär tillbringade fyra säsonger i Frölunda som junior- och A-lagsspelare.

Hemma i Rødovre visades matchen på en biograf och en fullsatt salong fick förmodligen glädjefnatt när bygdens son avgjorde.

– Det är så fantastiskt. Jag kan inte vänta på att få komma hem och fira det här med mina kompisar och min familj.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46