Dansens hus får ett internationellt programteam

Det internationella programplaneringsteamet för Dansens hus, fr.v. Faith Tan, Mikael Aaltonen och Pia Krämer. Bild: Pressbild

Faith Tan från Singapore, Mikael Aaltonen från Finland och Pia Krämer från Tyskland kommer tillsammans att ansvara för programplaneringen vid Dansens hus.

I stället för anställa en programdirektör har Dansens hus i Helsingfors rekryterat ett tre personers team att tillsammans axla ansvaret för programplaneringen. Det utvalda teamet har bred internationell erfarenhet. Faith Tan har lett programplaneringen vid Esplanade-teatern i Singapore i sexton år, medan Pia Krämer för tillfället är ordförande för EDN, nätverket för europeiska danshus, och kommer att hjälpa Dansens hus att skapa internationella kontakter. Mikael Aaltonen är bekant som konstnärlig ledare för nutidsdansfestivalen Liikkeellä marraskuussa samt konstnärlig ansvarig och producent för URB-festivalen vid Kiasma. Han kommer att övergå i Dansens hus tjänst tillsvidare, medan de två andras kontrakt är i kraft till hösten 2020.

Dansens hus är Finlands första scen enkom för dans och beräknas öppna dörrarna i Gräsviken hösten 2021. Chef för Dansens hus är Matti Numminen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning