Danmark slog England på Wembley

Danmark knäckte ett odisciplinerat England på Wembley. Bild: Daniel Leal-Olivas/Lehtikuva

För första gången sedan 1983 vann de danska fotbollsherrarna mot England på Wembley. Christian Eriksen satte det matchvinnande 1–0-målet i sin 100:e landskamp, och Danmark har häng på en semifinalplats i Nations League.

England hade några mardrömsminuter hemma mot Danmark. Först drog mittbacken Harry Maguire på sig sitt andra gula kort i den 31:a minuten, och blev utvisad. Några minuter senare tilldömdes Danmark en straff, som Christian Eriksen placerade in för 1–0.

Det blev också segermålet för danskarna som går upp på andra plats med sju poäng efter fyra av sex omgångar. Lika många har England men Danmark ligger före genom inbördes möten (0–0 i första mötet lagen emellan).

Belgien toppar gruppen på nio poäng – gruppseger innebär semifinal i Nations League – efter seger borta mot Island på onsdagen, 2–1 genom två mål av Romelu Lukaku. Erik Hamréns Island har fortfarande inga poäng och är därmed redan klart för nedflyttning till B-divisionen.

Lars Lagerbäcks Norge har också möjlighet till gruppseger och uppflyttning efter 1–0 hemma mot Nordirland. Ett självmål signerat Stuart Dallas var det som krävdes för norsk seger, och också där ser det ut att bli en tät kamp om förstaplatsen. Efter fyra omgångar leder Österrike på nio poäng, lika många som Norge. Även Österrike och Norge ställs mot varandra den 18 november.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning