Danielson om röda kortet: "Bad om ursäkt"

Marcus Danielson drog på sig ett kostsamt rött kort. Bild: Erik Simander/TT

Marcus Danielsons EM-resa fick ett sorgligt slut.Rött kort i förlängningen och uttåg i åttondelsfinalen.– Det här var absolut inte det slut jag ville ha på mitt mästerskap, säger han efter 1–2-förlusten mot Ukraina.

Marcus Danielson har imponerat bredvid Victor Nilsson Lindelöf i sin mästerskapsdebut. Men 32-åringens röda kort i den åttonde förlängningsminuten mot Ukraina blev kostsamt för Sverige när Artem Dovbyk skickade hem Blågult från turneringen med sitt mål i sista förlängningsminuten.

– Givetvis tungt. Jag ville vara kvar och hjälpa laget. Det kändes som att vi hade ett bra läge att vinna matchen, i stället förlorade vi den. Det var inte det här slutet jag ville ha på mitt mästerskap, säger Danielson.

Janne Andersson, Emil Forsberg och Sebastian Larsson berättade alla att laget snabbt var framme och stöttade Danielson efter slutsignalen.

Något som uppskattas av mittbacken.

– Det här laget är fantastiskt i både med- och motgång. De behöver inte säga så mycket. Man kramas och ger varandra en klapp på axeln och visar sitt stöd och det ger väldigt mycket i en sådan här stund, säger Danielson.

"Hans knä viks"

Han berättar att han först var överraskad över kortet, men köper det i efterhand.

– Det ser ju inte alls bra ut. Hans knä viks ju och de kollar på VAR och bestämmer sig för rött kort, och då är det väl så. Även om det i stunden kändes orättvist, säger han.

Efteråt var Ukraina upprörda över situationen och Artem Besedin verkar ha ådragit sig en allvarliga skada.

– Vi hoppas att hans ligament i knät är okej. Läkarna tar hand om honom nu och kollar hur det är. Det var en väldigt hård träff han fick och vi är väldigt upprörda, säger förbundskaptenen Andrij Sjevtjenko.

Bad om ursäkt

Innan Danielson mötte journalister efter matchen hade han varit hos Ukraina för att be om ursäkt.

– Min intention var absolut inte att skada deras spelare. Jag var inne i deras omklädningsrum och bad om ursäkt och sade att det inte var med meningen att träffa honom på det sättet. Tyvärr är skador en del av fotbollen och det är givetvis tungt för honom att han blir skadad, säger han.

TT: Vad sa du till Besedin?

– Han godtog väl min ursäkt som jag förstod det, men han själv pratade inte engelska så det blev ingen lång pratstund, deras förbundskapten översatte. Självklart var det tungt för honom såklart men känslan var att han godtog ursäkten.

2 juli 19.00: Schweiz-Spanien, S:t Petersburg

2 juli 22.00: Belgien-Italien, München

3 juli 19.00: Tjeckien-Danmark, Baku

3 juli 22.00: England-Ukraina, Rom.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning