#dammenbrister kollapsade för 30 minuter

Hemsidan för uppropet #dammenbrister var nere för räkning i cirka 30 minuter på onsdagsförmiddagen men enligt tidskriften Astras chefredaktör är problemet nu åtgärdat.

Uppropet #dammenbrister, som lyfter fram sexuella trakasserier i Svenskfinland, orsakade en kortvarig krasch på den feministiska tidskriften Astras hemsida. Astra upprätthåller #dammenbrister på sin webbplats och enligt tidskriftens chefredaktör Nina Nyman, som också är en av initiativtagarna till uppropet, var Astra.fi nere för räkning i cirka 30 minuter mellan klockan tio och elva på onsdagsförmiddagen.

– Redan innan det var sajten ganska långsam för vissa användare, säger Nyman.

– Det berodde helt enkelt på att servern inte räckte till. De som erbjuder tjänsten till Astra bytte till en kraftigare server och dess kapacitet borde räcka till.

Nyman tror att Astras hemsida nu kommer att fungera smidigt men tillägger att det finns reservplaner om nya problem uppstår.

– Jag vet inte om jag ska gå in på dem nu. Kanske det är en hemlighet, säger Nyman.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46