Damlejonen förlängde sin segersvit – tredje segern på lika många matcher

Michelle Karvinen, Ronja Savolainen, Jenni Hiirikoski och de övriga Damlejonen har tagit tre segrar på lika många matcher i veckans EHT-turnering Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Finland slog Japan med 3–1 i den finländska EHT-turneringen.

Finlands damlandslag i ishockey fortsätter imponera i den inhemska EHT-turneringen. Laget följde upp segrarna över Tjeckien (9–2) och Ryssland (3–0) med att slå Japan med 3–1 i Vierumäki.

Damlejonens säsong kör i gång med EHT-turneringen och insatserna har varit starka av laget som var snubblande nära att vinna ett sensationellt VM-guld i våras.

I matchen mot Japan fick laget jobba hårt för att vinna. Efter att Matilda Nilsson gett laget ledningen kvitterade Japan i mittperioden. I den tredje perioden avgjorde Finland matchen tack vare mål av Viivi Vainikka och Michelle Karvinen.

Finland avslutar turneringen med att möta Ryssland på lördag. Ursprungligen skulle Sverige stå för motståndet men Damkronorna drog sig ur turneringen sedan spelarna bestämt sig för att bojkotta landslaget.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning