Wayne Rooney gripen för rattfylleri

Wayne Rooney i den engelska landslagströjan 2014. Bild: Lehtikuva/AFP/Ben Stansall

Evertons anfallare Wayne Rooney greps misstänkt för rattfylleri i närheten av sitt hem i Cheshire uppgav den engelska polisen på fredagen.

Rooney stoppades vid tvåtiden på efternatten engelsk tid. Enligt polisen körde han med för mycket alkohol i blodet. Han togs i förvar och släpptes mot borgen och ska upp i rätten den 18 september.

Gripandet skedde på torsdagskvällen efter en utekväll. Bland annat postades en selfie där han och cricketstjärnan Jack McIver poserade på en bar i Alderley Edge på torsdagskvällen.

Den engelska fotbollsstjärnan flyttade nyligen från Manchester United till Everton. Han meddelade förra veckan att han slutar i landslaget, där han var lagkapten och med 53 mål den främste målskytten genom tiderna. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning