Dahlmeier oslagbar – små ljusglimtar för Mäkäräinen

Bild: EPA/FILIP SINGER

Kaisa Mäkäräinen kunde inte slå sig in i medaljstriden i OS-jaktstarten.

Skidskytte

Hon kurvar in på skidskyttestadion i ensamt majestät, saktar in och lägger sig för andra gången ned för att skjuta. Plötsligt drar en hisnande vindby över Alpensiacentret och vimplarna fladdrar i fem olika riktningar. Hon tappar inte fattningen, justerar siktet – och sänker första tavlan.

Det andra skottet går förbi och åskådarna som trotsat den bistra kylan drar efter andan. Hennes enda svaga stund under hela den 10 kilometer långa jaktstarten. Fortfarande har hon is i magen, justerar siktet igen – och sänker de tre följande tavlorna.

Tyvärr handlar det här inte om Kaisa Mäkäräinen. En kvart senare defilerar Laura Dahlmeier i mål som suverän vinnare – dubbel guldmedaljör i Pyeongchang.

Sex bommar

Efter den misslyckade sprinten gick Mäkäräinen ut för att göra en bra prestation och återfå det sargade självförtroendet. Det gick inte som hon tänkt.

Hon klarar det första skyttet prickfritt, men i det andra skyttet blir det tre bommar. I det tredje, stående skyttet tar hon ytterligare tre straffrundor.

Mäkäräinen skidar i mål som 22:a, 2.46 bakom Dahlmeier. Hon förbättrade bara tre placeringar jämfört med sprinten.

Någonting positivt? Javisst.

Hon hade hyggligt med fart i skidspåret, tredje snabbast av alla. Men 28 sekunder långsammare än Anastasia Kuzmina, som stod för en alldeles enastående prestation då hon klättrade från trettonde plats till andra plats – trots tre bommar.

Tudelat

Det första, liggande skyttet gick perfekt och likaså det fjärde, stående skyttet. Någonting att ta med sig till morgondagens distanslopp, där varje bom kostar en straffminut.

- Det var en tudelad tävling: mycket som var bra, men också mycket som var dåligt, säger Mäkäräinen.

– Början var bra och slutet var bra. Det var däremellan som jag såsade till det.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00