Dahlin bitter på kanadensarna och domare

Bild: Kevin Hoffman

Kanada fick sex numerära överlägen med sig – Sverige ett.Det upprör det svenska laget efter 1–3-förlusten i JVM-finalen. Rasmus Dahlin, utsedd till turneringens bäste back, riktar sin ilska mot kanadensarna:– De överdriver i vissa situationer, det tillhör inte hockeyn.

Kanadensarna lyckades inte göra mål i något av sina numerära överlägen, däremot gjorde Sverige sitt enda mål i matchen i boxplay.

Men allt spel i numerärt underläge sög musten ur svenskarna.

I den tredje perioden fick Juniorkronorna spela i numerärt underläge i sammanlagt 6.09.

Till slut kom också det kanadensiska avgörandet.

"Föll för trycket"

Totalt fick svenskarna 22 utvisningsminuter sedan Oskar Steen åkt på en personlig tiominutersutvisning i slutet för osportsligt uppträdande.

– Jag ska inte hänga några domare, men det var väl tydligt att de föll för publiktrycket, säger en förkrossad Elias Pettersson om domarparet Mikko Kaukokari, Finland, och Robin Sir, Tjeckien.

Rasmus Dahlin riktar sin ilska mot kanadensarna som han tycker filmade och förstärkte situationerna.

– De har gjort det under ett par år, det visste vi om på förhand. Men det speglar matchen lite väl mycket, säger han.

Sarkastisk Gustavsson

Målvakten Filip Gustavsson:

– Det är en fördel att spela i powerplay, men vi gör ju ett mål i boxplay också så vi kanske ska tacka dem för en utvisning, säger han sarkastiskt om domarna.

– Överlag känns de som de får fler powerplay och de lägger sig lätt. Men hade 18 000 skrikit när jag ramlade kanske jag också hade fått med mig en utvisning, säger Gustavsson som precis som Dahlin prisades och utsågs till bäste målvakt i JVM.

Förbundskaptenen Tomas Montén lastar varken domare eller kanadensare för de egna utvisningarna:

– Vi pratade om det innan, vi ska inte sätta oss i de situationerna. Då blir det tufft att vinna.

Sverige drog på sig flest tvåminutersutvisningar av alla lag i turneringen, 35 stycken, medan finalmotståndaren Kanada drog på sig 25.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46