Dags att plocka fram shortsen – helgen kan bjuda på 18 grader

Sommarvädret ser ut att göra en kortvarig comeback på veckoslutet.Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Meteorologiska institutet uppskattar att söndagens temperatur kan stiga till 18 grader i vissa delar av Finland. Det förutsätter att molnen skingras och solen får skina.

Veckoslutet blir varmt på många håll i Finland, meddelar Meteorologiska institutet. I Nyland och Österbotten kan temperaturen stiga till 18 grader på söndag. Vid kusten ser det ut att bli några grader svalare.

Jourhavande meteorolog Antti Kokko från Meteorologiska institutet konstaterar att de höga temperaturerna i prognosen förutsätter att solen skiner. Fredagen är molnig i största delen av Finland och temperaturen ligger närmare 10 än 20 grader.

– I kustområdena är det fortfarande molnigt men i inlandet har solen tittat fram på vissa ställen, säger Kokko.

– På söndag ser det ut som att det börjar blåsa i Österbotten och då kan vinden riva sönder molntäcket och temperaturen stiga.

Kokko uppskattar att det varma höstvädret fortsätter till tisdag och att vädret sedan så småningom blir svalare.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22