Dags att lägga korten på bordet

Roman Eremenkos katt-och råttalek med finska medier och finska fotbollsfans har pågått i snart två år.

Säkerligen har Roman diskuterat hela härvan och ärendet med sina närmaste och sina rådgivare och sannolikt kommit fram till att tiga är det bästa alternativet. Tiga och låta stormen blåsa över. Det har den inte gjort.

Dopningsavstängningen var illa i sig. Att det rörde sig om kokain var än värre och att landslagstjärnan inte yttrat ett knyst i offentligheten sedan dess gör inte saker och ting särskilt mycket bättre.

Roman Eremenko var och är en idol för tusentals unga fotbollsförmågor och därför var det positiva knarktestet mer olyckligt än det varit i många andra fall. Är du en förebild borde du ta ansvar. Något många finländska idrottare, i synnerhet män, misslyckats med under årens lopp. Så Eremenko är i gott sällskap om det nu råkar trösta någon.

En öppnare linje hade varit att föredra. Misstag kan alla begå och hade mittfältsmaestron öppet gått in för att förklara det skedda hade förståelsen sannolikt varit större bland den breda allmänheten. Nu är väl frågan om skadan går att reparera.

Oerhört få vet i dagens läge hur Eremenko resonerar kring landslaget. Kvalitetsmässigt platsar han givetvis elva dagar av tio. Men samtidigt är det här en väldigt het potatis för Bollförbundet. En potatis som kräver en klar och framför allt transparent strategi från både spelare och förbund.

Om det nu inte är så att han säger nej till landslaget. I det fallet behöver han inte förklara särskilt mycket alls åt någon alls i Finland om han inte känner för det. Ett fullt tänkbart scenario.

Jonas von Wendt Reporter

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03