Daghem i Vanda har drabbats av coronaviruset

En barnpedagog och fem barn på ett daghem i Vanda har utsatts för coronaviruset. Bild: Mikael Sjövall/SPT

En barnpedagog och fem barn har hittills satts i karantän.

Daghemmet Ruokopilli i Ånäs i Vanda har utsatts för coronaviruset, uppger Iltalehti. Enligt Vanda stads chef för småbarnsfostran Leena-Mari Tornivaara fick staden information om smittan under helgen.

– En barnpedagog och fem barn har utsatts för smittan. De har alla kontaktats och satts i karantän, säger Tornivaara till Iltalehti.

Det handlar om det första bekräftade fallet där personal inom Vanda stads småbarnspedagogik har smittats av coronaviruset. Daghemmet fortsätter med sin verksamhet, trots den upptäckta smittan. Barnens föräldrar och personalen har informerats om situationen.

På Daghemmet Ruokopilli går sammanlagt 85 barn. Cirka hälften av dem deltar i daghemmets verksamhet just nu, uppger Vanda stad. Städningen har effektiverats och antalet leksaker har minskats för att förebygga att coronasmittan sprids ytterligare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning