Dagens recept: Strimla och stek

Strimlad lövbiff, blandade grönsaker och stark sambal oelek sätter fart på smaklökarna.Bild: TT-Dan Strandqvist

Lövbiff är den perfekta genvägen till en snabb, god och lättlagad panna. Den här är ordentligt kryddad med sambal oelek, en rödpepparpasta som snabbt sätter fart på allt i sin väg.

Het lövbiffspanna

För 4 personer, 20 minuter

500 g lövbiff

2 gula lökar

1/2 purjolök

1 röd paprika

1 zucchini

1 vitlöksklyfta

4-5 kvistar färsk timjan

1 msk sambal oelek

2 dl vatten

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

ris, tomater

Gör så här:

1. Strimla lövbiffen. Skala och skär löken i smala klyftor, strimla purjolöken, skär paprikan och zucchinin i bitar. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek köttstrimlorna mycket hastigt i enbart olja. Ta upp efter en knapp minut. Sänk värmen, lägg i en smörklick, samtliga grönsaker, riven vitlök och hackad timjan.

2. Stek grönsakerna på medelvärme så de mjuknar utan att bli brända. Lös upp sambal oelek och grönsaksbuljong i vatten. Slå vätskan över grönsakerna, lägg tillbaka köttet och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och, om det behövs, peppar.

3. Servera med ris och tomater. Toppa gärna med timjan.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33