Dagens recept: Snabblagad wok

Med lövbiff som grund går det fort att göra en thaiinspirerad wok. Bild: Dan Strandqvist / TT

Lövbiff är tacksamt kött att woka. Det är bara att strimla, blanda med grönsaker och tillsätta mango chutney samt thailändsk röd curry.

Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker

För 4 personer

15 minuter

600 g lövbiff eller utskuren biff

500 g wokgrönsaker (strimla egna eller köp färdigskurna)

1 msk thailändsk röd curry

1 rödlök

200 g färska champinjoner

1 dl mangochutney (finns i olika styrkor)

2 dl cashewnötter

1 msk rapsolja

1 msk sesamolja

salt

Att äta till:

ris

blandade salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok eller stekpanna. Slå i lika delar raps- och sesamolja och börja med att steka köttet i den heta pannan. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt köttet hela tiden. Efter en minut lyfts köttet upp och wokgrönsakerna läggs i pannan.

2. Efter någon minut tillsätts rödlök, champinjoner och nötter.

3. Efter ytterligare någon minut åker köttet tillbaka i pannan tillsammans med mango chutney en nypa salt. Vänd runt och lägg upp på tallrik. Servera med ris och en sallad.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning