Dagens recept: Snabblagad wok

Med lövbiff som grund går det fort att göra en thaiinspirerad wok.Bild: Dan Strandqvist / TT

Lövbiff är tacksamt kött att woka. Det är bara att strimla, blanda med grönsaker och tillsätta mango chutney samt thailändsk röd curry.

Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker

För 4 personer

15 minuter

600 g lövbiff eller utskuren biff

500 g wokgrönsaker (strimla egna eller köp färdigskurna)

1 msk thailändsk röd curry

1 rödlök

200 g färska champinjoner

1 dl mangochutney (finns i olika styrkor)

2 dl cashewnötter

1 msk rapsolja

1 msk sesamolja

salt

Att äta till:

ris

blandade salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok eller stekpanna. Slå i lika delar raps- och sesamolja och börja med att steka köttet i den heta pannan. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt köttet hela tiden. Efter en minut lyfts köttet upp och wokgrönsakerna läggs i pannan.

2. Efter någon minut tillsätts rödlök, champinjoner och nötter.

3. Efter ytterligare någon minut åker köttet tillbaka i pannan tillsammans med mango chutney en nypa salt. Vänd runt och lägg upp på tallrik. Servera med ris och en sallad.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33