Dagens recept: Pepparbakad lax i med kall dillsås

Bild: Tt

Proffskockar gillar att använda ugnen. Här tar vi efter och ugnssteker lax med peppartäcke.

För 4 personer, 30 minuter

800 g hel laxfilé med skinnet kvar, gärna stor lax från mittbiten

1 1/2 msk rapsolja

1 tsk salt

1 msk torkad grönpeppar

1 msk torkad rosépeppar

1 tsk svartpeppar

1 påse gult senapsfrö, ca 25 g

Till såsen:

2 dl crème fraiche

4-5 msk majonnäs

1 dl finhackad dill

salt

1 burk kungslaxrom, ca 80 g

Att äta till:

kokt potatis

citron

dill

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Stöt pepparsorterna i mortel. Putsa bort eventuella ben och hinnor från laxen. Olja in fisken lätt så att den inte fastnar och lägg den med skinnsidan i en ugnsplåt. Krydda med salt, den stötta pepparblandningen och senapsfrö.

2. Stick in en stektermometer i den tjocka delen och sätt in den i ugnen på 175 grader. Fisken är klar när kärntemperaturen är cirka 60 grader, vilket normalt tar ungefär 20 minuter.

3. Blanda crème fraiche med majonnäs, hackad dill och en nypa salt. Servera såsen kyld till fisken och garnera med storkornig kungslaxrom, dill och citron. Servera med blandade blad och kokt potatis.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00