Dagens recept: Omelett på italienska

Frittata varieras med färska grönsaker enligt tycke och smak.Bild: TT

Italiensk frittata fylld med grönsaker, örter, parmesanost och lufttorkad skinka är en omelett av bästa slag.

Frittata med grönsaker

4 personer

6-8 ägg

1 krm salt

vitpeppar

smör och rapsolja

några tunna flagor parmesanost

Till fyllningen:

grön sparris, färsk spenat, tomater, vårlök

6-8 blad färsk basilika

4-8 skivor parmaskinka

Äta till:

sallad

färska örter

1. Vispa äggen lätt, men inte så mycket att de blir en slät smet. Salta och peppra, men var försiktig med saltet.

2. Mjukstek de hårdare grönsakerna i smör och rapsolja i stekpanna. Slå på hälften av äggsmeten och lägg i mjuka grönsaker samt basilikablad. Slå på resterande äggsmet och låt frittatan sätta sig utan omrörning.

3. Strö över parmesanost och sätt in pannan i ugnen på 175 grader i 4-5 minuter eller tills ytan fått lite färg utan att bli bränd. Garnera med parmaskinka. Dela upp frittatan i bitar och servera med sallad och färska örter.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00