Dagens recept: Omelett på italienska

Frittata varieras med färska grönsaker enligt tycke och smak. Bild: TT

Italiensk frittata fylld med grönsaker, örter, parmesanost och lufttorkad skinka är en omelett av bästa slag.

Frittata med grönsaker

4 personer

6-8 ägg

1 krm salt

vitpeppar

smör och rapsolja

några tunna flagor parmesanost

Till fyllningen:

grön sparris, färsk spenat, tomater, vårlök

6-8 blad färsk basilika

4-8 skivor parmaskinka

Äta till:

sallad

färska örter

1. Vispa äggen lätt, men inte så mycket att de blir en slät smet. Salta och peppra, men var försiktig med saltet.

2. Mjukstek de hårdare grönsakerna i smör och rapsolja i stekpanna. Slå på hälften av äggsmeten och lägg i mjuka grönsaker samt basilikablad. Slå på resterande äggsmet och låt frittatan sätta sig utan omrörning.

3. Strö över parmesanost och sätt in pannan i ugnen på 175 grader i 4-5 minuter eller tills ytan fått lite färg utan att bli bränd. Garnera med parmaskinka. Dela upp frittatan i bitar och servera med sallad och färska örter.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03