Dagens recept: Läcker skaldjursmix

En sallad med havskräftor, räkor och musslor är perfekt för långsamma middagar med tid för umgänge.Bild: TT

Skaldjur blir festligare om man serverar dem med skalen kvar. Lite plock vid bordet gör att man äter långsammare och får tid att prata. En sallad med havskräftor, räkor och musslor blir dessutom vacker som en tavla.

Skaldjurssallad

4 personer

Blandade salladsblad, exempelvis ekblads-, isbergs- och romansallad

3–4 tomater

en bit gurka

100 g färska champinjoner

1 knippa rädisor

1 citron

färska örter

blandade skaldjur, exempelvis räkor, musslor, havskräftor, hummer

Till dressing:

2 msk olivolja med citronsmak

1 msk vittvinsvinäger

1 nypa flingsalt

vitpeppar

Äta till:

baguette

vitlöksolja

1. Riv salladsbladen och arrangera på tallrikar. Blanda olivolja med citronsmak, vinäger, salt och ett par varv på vitpepparkvarnen. Droppa dressingen över salladsbladen.

2. Garnera med skivade champinjoner, rädisor, tomatklyftor och gurkskivor. Avsluta med olika sorters skaldjur, citron och färska örter på topp.

Servera salladen med skivad baguette doppad i vitlökskryddad olivolja och rostad i het ugn.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00