Dagens recept: Kryddigare fläsk

Äppelfläsk var en vanlig rätt förr. Här i en uppdaterad version.Bild: TT

Mycket lök och kryddor – men ingen potatis. Även en gammal trotjänare som äppelfläsk går att GI-anpassa. Ersätt bara potatisen med lättkokt blomkål.

Äppelfläsk med curry och kardemumma

För 4 personer, 15 minuter

400 g rimmat fläsk

2 gula lökar

1 rödlök

3 syrliga äpplen

2 msk smör

1 tsk curry

2 dl grädde

1/2 tsk kardemumma

salt och svartpeppar

bladpersilja till garnering

Att äta till:

lättkokt blomkål

Gör så här:

1. Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

2. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar och curry. Vänd runt blandningen någon minut.

3. Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt fem minuter.

4. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Toppa varje portion med en kvist bladpersilja. Kan kompletteras med stekt potatis, men då är det ingen GI-mat längre. Lättkokt blomkål är ett bättre komplement.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33