Dagens recept: Kryddigare fläsk

Äppelfläsk var en vanlig rätt förr. Här i en uppdaterad version. Bild: TT

Mycket lök och kryddor – men ingen potatis. Även en gammal trotjänare som äppelfläsk går att GI-anpassa. Ersätt bara potatisen med lättkokt blomkål.

Äppelfläsk med curry och kardemumma

För 4 personer, 15 minuter

400 g rimmat fläsk

2 gula lökar

1 rödlök

3 syrliga äpplen

2 msk smör

1 tsk curry

2 dl grädde

1/2 tsk kardemumma

salt och svartpeppar

bladpersilja till garnering

Att äta till:

lättkokt blomkål

Gör så här:

1. Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

2. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar och curry. Vänd runt blandningen någon minut.

3. Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt fem minuter.

4. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Toppa varje portion med en kvist bladpersilja. Kan kompletteras med stekt potatis, men då är det ingen GI-mat längre. Lättkokt blomkål är ett bättre komplement.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03