Dagens recept: Kryddiga köttbullar

Lammfärs med grekiska kryddor tar köttbullen till nya höjder.Bild: TT

Glöm allt vad vardagliga köttbullar heter och stek underbart doftande lammköttbullar med grekiska kryddor. De är supergoda till pasta, couscous – eller varför inte i salladen.

Grekiska köttbullar

4 personer

400 g lammfärs

1 ägg

3 msk ströbröd

1/2 dl rött vin

2 vitlöksklyftor

3-4 msk vatten

4-5 kvistar färsk oregano

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

olivolja + smör till stekning

Dressing:

2 dl matlagningsyoghurt

2 pressade vitlöksklyftor

olivolja

salt och peppar

Äta till:

salladsblad

rödlök

svarta oliver

paprika

tomat

1. Blanda ägg, ströbröd, vin och pressad eller riven vitlök i en bunke. Späd med vatten och arbeta in hackad färsk oregano, salt och nymald svartpeppar i köttfärsen.

2. Forma köttbullar och stek i en blandning av rapsolja och smör. Vänd försiktigt till en början så bullarna inte går sönder. Efter en stund kan de rullas runt i pannan.

3. Blanda samman dressingen. Servera med sallad, fetaost i tärningar, svarta oliver, skivad rödlök, strimlad paprika och skivad tomat. Garnera med färsk oregano och ringla över tzatzikidressingen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00