Dagens recept: Kinamat från USA

Bild: Dan Strandqvist / TT

Chop Suey dyker ofta upp på västerländska kinarestauranger. Faktum är att rätten kommer från Amerika där den skapades för drygt 100 år sedan.

Chop Suey med fläskfilé

För 4 personer, 40 minuter

500 g fläskfilé

2 gula lökar

100 g vitkål

100 g champinjoner

1 grön paprika

50 g bambuskott

1 tsk riven ingefära

3 1/2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

salt och peppar

rapsolja

Att äta till:

ris

30 g mandelspån

Gör så här:

1. Rosta mandelspånen i torr och het panna. Låt mandeln svalna på tallrik.

2. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Skiva lök, vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten. Riv ingefäran. Bryn köttet med olja i het panna. Salta och peppra. När det fått lätt färg, lyft över till en gryta. Fortsätt med att bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Blanda ned med köttet i grytan.

3. Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 5 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare i 3-4 minuter, utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg upp och strö över rostad mandelspån. Serveras med ris.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00