Dagens recept: Grillad oxfilé

Till helgen kan hamburgaren eller fläskkotletten ersättas med ostfylld oxfilé.Bild: TT

Det blir lätt för många karréskivor, flintastekar och hamburgare på grillen under sommaren. Glöm inte att ibland sätta guldkant med en oxfilé.

Roquefortspäckad oxfilé med sallad och färskpotatis

4 personer

4 portionsbitar oxfilé

75 g Roquefortost

4-5 msk valfri marinad

2-3 msk glaze

Till servering:

blandad sallad

gurka

tomater

färska örter

500 g nykokta färskpotatisar

olivolja, gärna smaksatt

färskhyvlad parmesanost

1. Gör ett litet snitt i ena sidan på köttbitarna och stoppa in en bit ädelost. Tryck ihop köttet och pensla med marinad. Låt stå en halvtimme.

2. Koka färskpotatisen. Arrangera salladsblad på tallrikar och strö över valfria salladsgrönsaker och potatishalvor.

3. Grilla köttet över fin glöd, cirka 3–4 minuter per sida för att de stora köttbitarna ska bli lagom rosa i mitten. Lyft från grillen och pensla med glaze. Lägg köttet på salladsbädden och droppa över lite olivolja. Toppa med färskriven parmesanost och färska örtkryddor.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33