Dagens recept: Friskt med lime

Limekryddade kycklingbitar med wokgrönsaker och ris är mat som smakar fräscht.Bild: TT

Lime är en underbar smakgivare. Som här till kyckling och wokgrönsaker. Frisk, fräsch smak och snålt med socker och fett är eftertraktade egenskaper.

Limekyckling med wokgrönsaker

För 4 personer, 25 minuter

500 g benfri kyckling

1 msk thailändsk röd curry

2 limefrukter

Till woken:

100 g haricots verts

2 morötter

2 rödlökar

1 zucchini

nudlar

salt och peppar

rapsolja

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

ris

Gör så här:

1. Förbered wokgrönsakerna. De ska strimlas fint för att snabbt kunna stekas. Dela kycklingen i långsmala bitar. Krydda köttet lätt med salt, peppar och röd curry. Ge nudlarna ett uppkok i vatten. Sila av vattnet direkt efter att det börjat koka.

2. Stek köttet i enbart rapsolja. Se till att det får färg runt om. Lyft över till ugnsfast fat och sätt in köttet i 175 graders ugn. Efterstek det helt igenom, vilket tar cirka 6-7 minuter.

3. Woka, eller stek, grönsakerna i enbart rapsolja. Blanda i nudlar och vänd runt allt flera gånger. Salta, peppra och "friska upp" med lite vinäger. Tvätta limefrukterna noga och riv av det yttersta skalet. Blanda raspet med saften från frukterna. Ta ut köttet och pensla det med limeblandningen. Servera med ris och/eller nudlar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00