Dagens recept: Från grill till gryta

Koka köttgryta på entrecote kostar mer men blir klar på en halvtimme.Bild: TT

Sugen på en värmande köttgryta, men det tar för lång tid? Kör på en hel entrecote i bit. Kostar lite mer, men blir garanterat klar samtidigt som riset eller potatisen.

Köttgryta på entrecote

För 4 personer, 25 minuter

700 g entrecote i bit

smör och rapsolja

salt och peppar

2 gula lökar

2 röda paprikor

1 vitlöksklyfta

3 dl rödvin

4 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

2 msk grovt hackad färsk timjan

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

Att äta till

ris eller potatis

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Skär entrecoten i bitar med 2 centimeters sida. Skala och skär gul lök i grova bitar. Dela paprikorna. Ta bort fäste och mellanväggar. Skär resten i bitar med ett par centimeters sida.

2. Bryn köttet i stekgryta med lika delar smör och rapsolja. Salta, peppra och tillsätt lök, paprika och riven vitlök. Vänd runt någon minut. Häll i vin, vatten och kalvfond.

3. Låt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt timjan. Sjud 10-15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00