Dagens recept: Från grill till gryta

Koka köttgryta på entrecote kostar mer men blir klar på en halvtimme. Bild: TT

Sugen på en värmande köttgryta, men det tar för lång tid? Kör på en hel entrecote i bit. Kostar lite mer, men blir garanterat klar samtidigt som riset eller potatisen.

Köttgryta på entrecote

För 4 personer, 25 minuter

700 g entrecote i bit

smör och rapsolja

salt och peppar

2 gula lökar

2 röda paprikor

1 vitlöksklyfta

3 dl rödvin

4 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

2 msk grovt hackad färsk timjan

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

Att äta till

ris eller potatis

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Skär entrecoten i bitar med 2 centimeters sida. Skala och skär gul lök i grova bitar. Dela paprikorna. Ta bort fäste och mellanväggar. Skär resten i bitar med ett par centimeters sida.

2. Bryn köttet i stekgryta med lika delar smör och rapsolja. Salta, peppra och tillsätt lök, paprika och riven vitlök. Vänd runt någon minut. Häll i vin, vatten och kalvfond.

3. Låt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt timjan. Sjud 10-15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03